Z bezlepkových obilnín sa vyrábajú aj bezlepkové múky. Ak máte takú možnosť, môžete si zomlieť obilniny na múku sami doma. V zdravých obchodoch bez problémov dostanete kúpiť aj bezlepkové cestoviny, napríklad rôzne druhy bezlepkových špagiet, špirál,vrtuliek či kuskus-u z pohánky, ryže, kukurice alebo aj strukovín.
Neodporúčame vám však bezlepkové zmesi na pečenie a rôzne polotovary pre celiatikov, aspoň pokiaľ si neprečítate ich zloženie a nie ste s ním spokojní. Tieto zmesi síce neobsahujú lepok, ale zdravé tiež nie sú. Nachádza sa v nich veľa prísad a é-čok, takže ak sa chcete stravovať bezlepkovo a zároveň zdravo, overte si ich zloženie a stavte radšej na čisté múky.
Lepok obsahujú teda iba určité druhy pšenice a obilnín. Nenachádza sa v ostatných spomínaných obilninách, ale ani v žiadnej zelenine, zemiakoch, ovocí, strukovinách, semienkach a orechoch, a tak ďalej, takže váš bezlepkový jedálniček môže byť veľmi pestrý.