Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Prišla doba, kedy sa zdravie stalo vzácnejším, ako zlato.

Prišla doba, kedy sa zdravie stalo vzácnejším, ako zlato.

Dnes, po mesiacoch prežitých v Novej ére ľudstva, asi každý uvedomelý človek vníma následky doterajšieho zaobchádzania so svojim zdravím. Môžete sa spoľahnúť, že nie je náhoda a ani osud to, že niekto si zdravotnej stránke žije presne tak ako do teraz, kým druhí strácajú pevnú pôdu pod nohami, strácajú svoje zdravie zo dňa na deň viac a viac. Avšak nemálo je i takých, ktorí túto skúšku nezvládajú vôbec a odchádzajú

Viete čo by malo tvoriť základ vašej stravy?

Viete čo by malo tvoriť základ vašej stravy?

Uponáhľaný spôsob života, sedavé zamestnanie, málo času na pohyb. To všetko vedie k nepravidelnému a nezdravému stravovaniu. Aj toto sú hlavné dôvody prečo neustále narastá počet civilizačných ochorení,  akými sú vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol, obezita, diabetes či rakovina. 

Prezentácia zdravej stravy a konceptu Páni Baklažáni pre firmy v Nitre GRÁTIS

Prezentácia zdravej stravy a konceptu Páni Baklažáni pre firmy v Nitre GRÁTIS

Ak chcete motivovať svojich kolegov alebo zamestnancov k zdravej strave, a tým prispieť k ich lepšiemu zdraviu a napríklad aj k lepším výkonom v práci, navrhnite vo svojom zamestnaní, aby vám Páni Baklažáni prišli spraviť prednášku o zdravej strave a ich koncepte prípravy jedál. Prídeme k vám aj s ochutnávkou a úplne bezplatne.

Video rozhovor s Pánmi Baklažánmi priamo v kuchyni

Video rozhovor s Pánmi Baklažánmi priamo v kuchyni

Pozrite si rozhovor s Pánmi Baklažánmi od Nitra Mi Chutí priamo z kuchyne, v ktorej varia.

Je jednoduché eko-pestovanie vôbec možné?

Je jednoduché eko-pestovanie vôbec možné?

Možno aj vy rozmýšľate nad tým, či sa dá pestovať bez toho, aby mal človek okolo záhrady alebo sadu veľa práce, o tom, či permakultúra skutočne funguje, a či stromy naozaj nevedia samé, ako najlepšie rásť, a my ich preto musíme každoročne radikálne strihať. Tento víkend nám konečne dal nejakú odpoveď, aspoň čiastočnú: áno, dá sa to aj inak.

Páni Baklažáni sa vyjadrili k zmene cien: Vašu dôveru nesklameme.

Páni Baklažáni sa vyjadrili k zmene cien: Vašu dôveru nesklameme.

Niektorí z vás reagovali na zmenu v systéme nacenenia menu. Šalát sa oddelil od samotného menu a má tiež vlastnú sumu, čím sa navýšila do vtedy zaužívaná suma za komplet menu, vrátane šalátu. Máme pre vás vysvetlenie.

Ján Hubinský: Ľudia majú právo vedieť čo jedia a za čo si platia

Ján Hubinský: Ľudia majú právo vedieť čo jedia a za čo si platia

Predstavujeme vám ďalšieho z trojice našich Pánov Baklažánov. Prečítajte si rozhovor s Jánom Hubinským, ktorý sa v oblasti zdravia pohybuje už veľa rokov.

Kde sa v Nitre vegánsky a zdravo najesť?

Kde sa v Nitre vegánsky a zdravo najesť?

Ak máte radi dobrú zdravú a vegánsku stravu, nemusíte sa báť, že v Nitre zostanete hladní. Prinášame vám tipy na 3 naj miesta, kde sa varí zdravá a vegánska strava.

Čo o vode nevieme, ale mali by sme vedieť.

Čo o vode nevieme, ale mali by sme vedieť.

Na vode záleží viac, ako si asi myslíte. Chcete vedieť, k akým dôležitým záverom dospievajú vedci? Čo to znamená, ak niekde uvidíte nápis, „používame Granderovu vodu“ alebo „kúpete sa v Granderovej revitalizovanej vode“?

Čo je to bezlepková strava?

Čo je to bezlepková strava?

Asi vás prekvapíme tvrdením, že ak vám lekári diagnostikovali celiakiu, nemusíte sa ničoho obávať. Dokonca túto diagnózu nemusíte brať ako problém, ale ako výhodu. Výhodu, ktorá vás bude motivovať žiť zdravšie a spestriť si jedálniček omnoho viac v porovnaní s tým, aký ste ho mali doteraz.

Michal Kapusta precestoval svet a variť pre Nitru bude z kvalitných lokálnych surovín.

Michal Kapusta precestoval svet a variť pre Nitru bude z kvalitných lokálnych surovín.

Michal Kapusta je šéfkuchárom Pánov Baklažánov, a zároveň jedným zo spoluzakladateľov pripravovanej donášky kvalitných zdravých jedál a zdravej reštaurácie v Nitre. Prekvapí vás svojimi skúsenosťami aj zážitkami, precestoval totiž kus sveta a varil v mnohých krajinách. Pre Nitru sa však chystá variť v ešte lepšej kvalite ako bio!

Kto je to vegán, vegetarián a vitarián?

Kto je to vegán, vegetarián a vitarián?

Kto je vegán, vegetarián, vitarián? Čo títo ľudia jedia? Je to zdravé alebo škodlivé?