Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Kde sa v Nitre vegánsky a zdravo najesť?

Vegánske reštaurácie v Nitre

Ak máte radi dobrú zdravú a vegánsku stravu, nemusíte sa báť, že v Nitre zostanete hladní. Teda, zatiaľ aspoň počas pracovného týždňa... Prinášame vám 3 naj tipy na miesta, kde sa varí zdravo aj vegánsky.

1. Páni Baklažáni varia zdravo

Vegánske bistro Páni Baklažáni sa nachádza veľmi blízko železničnej a autobusovej stanice. Koncept Pánov Baklažánov je výnimočný. Nejde iba o čisto vegánsku stravu, ale dbá sa na to, aby bola aj zdravá a aby sa varilo v čo najväčšej možnej miere z organických lokálnych a sezónnych surovín. Berie sa teda ohľad na ekológiu, podporu poctivých domácich pestovateľov a kvalitu potravín. Páni Baklažáni robia aj rozvoz denného menu, samozrejme, v ekoobaloch.

Pánov Baklažánov môžete navštíviť od pondelku do piatku od 7.00 do 16.00. V čase od 7.00 do 10.00 sa podávajú raňajky, medzi 11.00 a 15.00 sa podáva obedové menu. Na výber sú vždy 2 druhy obedového menu a sezónne šaláty, zelenina, zdravé dezerty, či rôzne snacky, ktoré si môžete aj vziať so sebou. Je tu príjemná obsluha, detský kútik a bohate zásobený zdravý obchodík.

Viac info: www.panibaklazani.sk

2. Falafel Nitra - pravá orientálna kuchyňa

Na Farskej ulici, ktorá sa nachádza hneď nad pešou zónou, nájdete pravú chuť orientálnej arabskej kuchyne. Falafel, hummus, či bôb s tahini sú špeciality kuchára a majiteľa Emila, ktorý ich pripravuje podľa tradičnej rodinnej receptúry. Poctivo pripravené jedlo vonia bylinkami ako koriander, rímska rasca či mäta. Emil totiž dobre pozná orientálnu kuchyňu, tradície a život v krajinách Blízkeho Východu. Oceňujeme milý prístup aj kvalitne pripravené jedlo. Falafel tiež robí rozvoz jedál.

3. Svetluška - domáca strava pre všetkých

Svetluška, ktorá sa tiež nachádza na Farskej ulici, takmer hneď oproti Falafelu, nie je síce čisto vegánska reštaurácia, ale väčšinou ponúka vegánske, vegetariánske aj nevegetariánske menu. Je to domáca zdravšia strava a najväčší hladoši si môžu pýtať aj duplu. V ponuke „a la carte“ majú aj sladké a slané palacinky a mäsové aj bezmäsité jedlá.

Veríme, že sme vás inšpirovali, a že aj vy si v Nitre si nájdete tú svoju vegánsku reštauráciu a zdroj zdravej stravy.