Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Jemná krémová karfiolová polievka

Vegánska karfiolová polievka s miso pastou

Táto polievka je taká jemná a krémová, že by ste si ju mohli pomýliť s mliečnou a nemuseli by ste veriť, že neobsahuje žiadne mlieko alebo smotanu - ani rastlinné. Hlavnou ingredienciou je karfiol a na dochutenie použijeme lahôdkové droždie a miso.

Ingrediencie

  • 1 PL kokosového oleja
  • 2 stredne veľké cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 hlava karfiolu
  • Vetvička rozmarínu
  • Zeleninový vývar alebo voda
  • 3 PL lahôdkového droždia
  • 1 PL misa
  • 1-2 ČL soli
  • Štipka muškátového oriešku
  • ½ ČL údenej papriky

Navrch na posypanie

  • Opražený tempeh alebo cícer
  • Pažítka alebo petržlenová vňať

Na dochutenie

  • Dobrovoľné: sójová omáčka Tamari alebo Shoyu

Mimochodom, viete o tom, že potrebné ingrediencie nájdete aj v obchodíku u Pánov Baklažánov?


Postup

  1. Na kokosovom oleji si pekne do zlata osmažíme cibuľku a nadrobno nakrájané 4 strúčiky cesnaku. 
  2. Pridáme karfiol, zalejeme ho takmer celý zeleninovým vývarom alebo vodou, pridáme vetvičku rozmarínu a soľ a necháme variť asi 25 minút.
  3. Medzitým si môžeme dochrumkava opražiť na panvici tempeh alebo cícer.
  4. Vyberieme rozmarín, pridáme lahôdkové droždie, nastrúhame trochu čerstvého muškátového oriešku a pridáme ešte jeden strúčik cesnaku.
  5. Do hotovej, mierne vychladnutej polievky pridáme polievkovú lyžicu miso pasty. 
  6. V dobrom mixéri rozmixujeme polievku do krémovej konzistencie.
  7. Pri servírovaní posypeme tempehom, cícerom a môžeme dochutiť kvalitnou japonskou sójovou omáčkou Tamari alebo Shoyu.

Prajeme vám dobrú chuť!