Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Chrumkavé slané grécke slnečnicové tyčinky

Grécke pečivo a celkovo stredomorská grécka kuchyňa je veľmi chutná. Na dovolenke sme sa inšpirovali a pozmenili sme jeden fantastický chrumkavý recept na jeho zdravšiu, no stále vynikajúcu variantu.

Chrumkavé slané grécke celozrnné špaldové tyčinky

Ingrediencie

  • 400 g jemne mletej špaldovej múky
  • 100 g pohánkovej múky
  • 150 g kvalitného olivového oleja
  • 6 PL kokosového cukru
  • 40 g ľanových semienok
  • 2 štipky soli
  • trochu vody
  • slnečnicové semienka

A viete o tom, že potrebné ingrediencie nájdete aj v obchodíku u Pánov Baklažánov?

Postup

  1. Rozmixujeme olej spolu s 3,5 PL kokosového cukru, s ľanovými semienkami a soľou.
  2. Olejovú zmes zmiešame spolu s múkou. Dopĺňame vodu, ale len pokým nám nevznikne husté cesto.
  3. Zvyšný cukor zmiešame v tanieri alebo v miske s vodou.
  4. Na druhý tanier si pripravíme slnečnicové semienka.
  5. Formujeme tyčinky. Najskôr ich namočíme do cukrovej vody, potom obalíme v semienkach.
  6. Pečieme na približne 180°C až 200°C približne 35-40 minút, podľa toho, ako máte radi chrumkavé.
Grécke slnečnicové tyčinky
Slané chlebové tyčinky so slnečnicovými semienkami

Poznámky

  • Prvýkrát sme použili kupovanú jemne mletú špaldovú múku a bolo to o niečo chutnejšie ako druhýkrát z múky z čerstvo namletej špaldy a bez pohánkovej múky, aj keď aj to bolo celkom dobré.
  • Keď ich pečiete kratšie, sú mäkké, keď dlhšie, môžu byť tvrdšie a chrumkavé.