Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Páni Baklažáni sa vyjadrili k zmene cien: Vašu dôveru nesklameme.

Niektorí z vás reagovali na zmenu v systéme nacenenia menu. Šalát sa oddelil od samotného menu a má tiež vlastnú sumu, čím sa navýšila do vtedy zaužívaná suma za komplet menu, vrátane šalátu. Máme pre vás vysvetlenie. 

Prvé mesiace fungovania nášho projektu sme sa rozhodli, že s cenou pôjdeme čo najnižšie a časť dovozov sme určitú dobu dotovali. Predsa len, prechod na nový, úplne iný systém, nie je jednoduchý. Mnohí zdravú stravu hľadajú, chcú žiť zdravšie a ekologickejšie. Avšak nie každý je ochotný prijať okolnosti, ktoré to prináša. 

Každodenná poctivá príprava jedla nemá takmer nič spoločné s vývarovňami klasických, dnes už žiaľ bežných jedál. Tak, ako nemá spoločné s obedom podávaným v plastových obaloch.

Chceme teda naozaj zdravšie žiť? Alebo to iba predstierame?

Radi by sme s vami prešli jednu veľmi jednoduchú rovnicu, aby ste si sami zodpovedali, či by ste sami boli ochotní také niečo prijať.

Cena menu bola na začiatku nastavená na 5.90€, vrátane polievky, hlavného jedla a šalátu. Samozrejme aj vrátane troch eko kompostovateľných obalov, človeka na rozvoz, auta na rozvoz, pohonných hmôt, času, ktorý je potrebný na dopravenie jedla. Náklady na prácu kuchárov, na chod prevádzky sú takisto súčasťou. No a v neposlednej rade, svoj 20% podiel si berie aj štát. Ak si toto všetko pozorne zrátate, čo myslíte, koľko asi zostane na kvalitné suroviny, z ktorých očakávate svoje jedlo?

Je veľmi zradné porovnávať skutočne zdravý a ekologický koncept s niečím neporovnateľným, na čo sme si za dlhé roky zvykli. Spoločnosť nás naučila investovať do všetkého, okrem seba a svojho zdravia. Investujeme do sporení, do pilierov, do áut, domov, sedačiek, dovoleniek, oblečenia, šperkov, často nezmyselných darčekov. Pridať pár eur pre kvalitné jedlo, základný kameň nášho zdravia, príde mnohým divné.

My ale určite nesklameme dôveru tých, ktorí tomuto všetkému rozumejú a ktorí sa spolu s nami stali pevnou súčasťou tohoto konceptu. Je dôležité pochopiť, že nič iné, ako naše zdravie hodnotu nemá a žiaľ, nemáme dnes v Nitre toho príliš veľa na výber, aby sme mohli denne mať stravu, ktorá lieči, posilňuje, energizuje, vitalizuje a podporuje naše telo.

Vaša podpora je samozrejme dôležitá, aby tento, žiaľ jediný koncept svojho druhu u nás, prežil. A čím väčšia naša komunita vedome sa stravujúcich ľudí bude, tým prijateľnejšia môže byť aj cena jedla.

Základné vlastnosti, ktoré nám ľuďom dnes chýbajú, sú trpezlivosť a vytrvalosť. Ako sa hovorí, nič kvalitné nevzniká rýchlo a ľahko. Preto sme sa aj my odhodlali vyjsť na túto cestu, aby sme vytvorili spolu s vami niečo výnimočné, pre nás všetkých, naše telo, našu prírodu, pre naše deti.

Kvalita života sa jednoducho nedá merať peniazmi. A preto veľmi dúfame, že teraz už lepšie vnímate okolnosti, ktoré sú nevyhnutné pre vznik lepšej kvality života. Ako sme už písali, mnohí z vás nám deklarovali rýchle zlepšenie zdravia, úbytok nadváhy, či celkovo lepší zdravotný stav. A to je ten ukazovateľ, ktorý hovorí o tom, že robíme spolu s vami správnu vec.

Ďakujeme ale úplne každému, kto na túto cestu vykročil s nami a jediné, čo vám môžeme sľúbiť, že vašu dôveru v nás nesklameme.

Váš tím PÁNOV BAKLAŽÁNOV