PREDVIANOČNÝ KURZ 
ZDRAVÉHO VARENIA A PEČENIA
S PÁNMI BAKLAŽÁNMI 29.11.2025

Priprav sa na skvelé a zdravé pochúťky :-)

Blížia sa Vianoce a my sme vám niečo pripravili

Jeden krát zažiť je viac ako sto krát počuť. To určite platí aj vtedy, keď chceme vo svojom živote začať zdravšie pripravovať jedlá a dezerty pre seba, svojich blízkych, svojich priateľov. Bežný deň v roku, tak, ako aj deň sviatočný, môže byť radosťou aj pre naše telo a naše zdravie. Preto pre vás pravidelne pripravujeme naše kurzy zdravého varenia a pečenia u PÁNOV BAKLAŽÁNOV a vždy s aktuálnou tématikou :-)

Sviatky a oslavy sa v našich končinách takmer vždy nesú v znamení toho najmenej zdravého na našich stoloch, od sladkostí, cez ťažké, mastné a nie príliš zdravé jedlá, až po alkohol a množstvo sladených nápojov.

Vianoce nie sú výnimkou a s nami si môžete prísť zažiť, aké chutné, voňavé a aj zdravé môže aj toto ročné obdobie naozaj byť :-)

Na čo sa môžete už teraz tešiť? 

Napíšte nám a my tento kurz pripravíme tak, aby si každý prišiel na svoje. Čo si nestihneme navariť, určite si stihneme povedať. Aby šiel každý domov, aj sýty, aj spokojný :-)

Pripravíme si raňajky, hlavné jedlo a samozrejme aj viaceré dezerty, pre predstavu a lepšie pochopenie princípu prípravy stravy na 100% rastlinnej báze. Prečo? Chránime sa tak pred najväčším nepriateľom nášho srdcovo-cievneho systému, teda pred cholesterolom. Denne zabije státisíce ľudí po celom svete a takmer nik o tom nehovorí. Jediný cholesterol, ktorý dokáže upchať ľudskú cievu, je ten živočíšny, ktorý dobrovoľne v spoločnosti konzumujeme a preto ho v našej kuchyni nikdy nenájdete :-)

A čo by ste povedali na to, keby sme verziou na slano začali výborným tatarákom, ne-vajíčkovou a ne-klobáskovou  nátierkou, s našim domácim chlebikom? 

A na sladko môžeme ochutnať domácu vianočku, tradičné makové pupáčky :-)

Ako hlavný chod dňa bude sviatočná ne-klobásková kapustnica, ne-majonézový tradičný šalát a ne-rybka na chutný spôsob MAHI-MAHI v orechovej kruste s citrónovou omáčkou a hráškovým pyré, ako aj netradičná verzia ne-rybky zo zeleru :-)

Z dezertov sa môžete tešiť na tradičné Vianočné dobroty zo Zuzkinej dielne, ako medový rez a štedrák.

Presvedčili sme vás? :-)

Prečo sa na náš kurz prihlásiť?

-pripravujeme 100% celistvú rastlinnú stravu
-bez použitia živočíšnych produktov, éčok a iných nenaturálnych prísad
-prezradíme vám možnosť upraviť jedlá na bezlepkovú alternatívu
-naučíte sa nové recepty a zároveň zistíte, ako si na zdravší spôsob pripraviť svoje obľúbené jedlá 
-v rámci kurzu sa môžete pýtať aj na iné svoje obľúbené, no nie celkom zdravé recepty v zdravšom prevedení 

Najbližší kurz: 29.11.2025

Tématika, termín a miesto:

Tématikou tohoto kurzu budú Vianoce

29.11.2025 8.00-16.00hod.

Reštaurácia PÁNI BAKLAŽÁNI, Staničná 11, Nitra

Príspevok za celodenný kurz:

75€/človek a informáciu o tom, kam príspevok poukázať, dostanete obratom po vyplnení prihláškového formulára.

Čo si so sebou priniesť?

Stačí vám dobrá nálada, chuť do jedla a kto rád pridá ruku k dielu, môže si priniesť aj zásteru. Môžete si pribaliť aj nejaké potravinové misky pre prípad, že by sa vám všetko, čo si navaríme, nepodarilo zjesť priamo na mieste činu, ako aj nádobku na prepravu polievky :-)

CHCEM SA PRIHLÁSIŤ NA KURZ

krémová vegánska polievka