Vegánsky kotlíkový guláš

Aj guláš bez mäsa chutí dobre!

Ingrediencie

- cibuľa
- cesnak
- 1 balenie sójových kúskov
- 1 balenie fazule 
- červená paprika alebo kápia
- zemiaky
- zeleninový vývar alebo bujón
- soľ
- čierne korenie, sladká červená paprika, sladká červenápaprika údená, majoránka, oregano, kmín, bobkový list, kurkuma
- olivový alebo kvalitný repkový olej

Náš tip:
Do gulášu sa výborne hodí aj tekvica hokkaido.

Postup

  1. Deň vopred si namočíme fazuľu.
  2. Fazuľu uvaríme s bobkovým listom a kmínom bez soli, nemusí byť úplne domäkka.
  3. Sójové kúsky si pripravíme podľa návodu na obale (v zeleninovom vývare, zlejeme a prepláchneme vodou).
  4. Do zlatista si osmažíme cibuľu a potom pridáme nakrájanú červenú papriku. Chvíľu smažíme. Potom posolíme, pridáme čierne korenie, sladkú červenú papriku, cesnak, majoránku, oregano, kajenské korenie, pridáme zemiaky a sójové kúsky a chvíľu osmažíme.
  5. Podlejeme silným zeleninovým vývarom alebo bujónom. Varíme približne 15 minút, potom pridáme fazuľu a varíme, kým nie sú fazuľa a zemiaky uvarené.
  6. Po dovarení dochutíme ešte sladkou údenou paprikou a kurkumou.