Strukovinová hŕstková polievka

Sýta polievka zo zmesi strukovín a zeleniny

Ingrediencie

- ½ balenia zmesi strukovín hŕstka (premium)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- ¼ zeleru
- 1 zemiak
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml paradajkového pretlaku
- olivový alebo kvalitný repkový olej
- soľ 
- rasca mletá
- čili, my sme použili Chili con Carne od Sonnentoru
- kari korenie alebo Slnečný bozk, zmes kvetov a korenia
  od Sonnentoru
- oregano
- ligurček alebo 2 bobkové listy
- mletá červená paprika
- petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Do hrnca dáme olej a osmažíme na ňom cibuľku do sklovita nakrájanú nadrobno. 
  2. Postupne pridávame na malé kocky nakrájanú mrkvu a zeler a smažíme 5 minút.
  3. Hŕstkovú zmes namočíme na 12 hodín do vody.
  4. Ďalej pridáme scedenú strukovinu, podlejeme vývarom a pridáme paradajkový pretlak.
  5. Pridáme všetky koreniny a prelisovaný cesnak.
  6. Necháme variť, pokým strukovina nezmäkne.
  7. 15 minút pred dovarením polievky do nej najemno nastrúhame zemiak na zahustenie a polievku osolíme.
  8. Na tanieri ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.