Jarná polievka z medvedieho cesnaku

Sezónna zelená polievka plná vitamínov

Sezónu medvedieho cesnaku sa určite oplatí využiť. Veríme, že vás zelená farba jedla neodrádza a vyskúšate s nami túto chutnú a veľmi zdravú "medvediu" polievku.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 1 veľká miska medvedieho cesnaku
  • čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • ½ bio citróna
  • 1 ČL olivového alebo kokosového oleja
  • dobrovoľné: ďalšia ľubovoľná koreňová zelenina
  • dobrovoľné: kokosová alebo iná rastlinná smotana dodá polievke na záver lahodnú chuť

Mimochodom, viete o tom, že niektoré ingrediencie nájdete aj v obchodíku u Pánov Baklažánov?

Postup:

  1. Cibuľku osmažíme do zlatista na olivovom oleji.
  2. Pridáme nakrájané zemiaky (alebo aj inú zeleninu) a chvíľu smažíme. Pridáme čierne korenie a soľ.
  3. Zalejeme približne 1,5 l vody.
  4. Po 15-20 minútach, keď sú zemiaky uvarené, pridáme do vriacej polievky medvedí cesnak a nastrúhame muškátový oriešok. Povaríme s polievkou ešte 1-3 minúty, vypneme a rozmixujeme. Polievku vynikajúco dochutí, ak do nej pridáte kokosovú alebo inú rastlinnú smotanu.
  5. Pri servírovaní si polievku pokvapkáme šťavou z bio citróna.