Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Recept na vegánsky jahodový cheesecake Pánov Baklažánov

Už ste chutnali tento jemný a svieži vegánsky cheesecake od Pánov Baklažánov? Prezradíme vám náš recept. Mimochodom, viete, že všetky potrebné ingrediencie nájdete v obchodíku u Baklažánov?

Cesto

  • 150 gr. hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • Štvrť balíčka prášku do pečiva

Plnka


  • 2 balenia bieleho tofu (2x 160gr.)
  • 1 citrón
  • Vanilkový extrakt
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 1,5 lyžičky škrobovej múky (kukuričný škrob)

Poleva

  • cca 300 gramov jahôd (alebo iné ovocie)
  • Agar vločky
  • Agave alebo javorový sirup
  • čerstvé jahody na ozdobenie

Postup:

Cesto


  1. Do múky pridáme prášok do pečiva, kokosový olej a med. 
  2. Cesto zmiesime a potom ho vytvarujeme do tvaru šulca, aby sa dalo ľahko strúhať.
  3. Cesto odložíme do chladničky na cca. 1 hodinu (prípadne na 20. min. do mrazničky). Potom cesto nastrúhame do tortovej formy na pečenie.

Plnka

  1. Tofu roztlačíme v miske vidličkou, pridáme šťavu z jedného citrónu, trochu vanilkového extraktu podľa chuti, med a škrobovú múčku. 
  2. Všetko zmiešame a vylejeme do formy ako druhú vrstvu na cesto.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov cca. 15-20 min.

Poleva

  1. Jahody rozmixujeme ako na smoothie. Potom ich prelejeme do hrnca a pridáme agarové vločky (množstvo podľa návodu), následne necháme zovrieť na 1-2 minúty a potom necháme vychladnúť.
  2. My pripravujeme agar zo 6-7 polievkových lyžíc agaru na 1 liter rozmixovaného ovocia.
  3. Pridáme agávový alebo javorový sirup podľa chuti, hlavne ak je ovocie málo sladké.
  4. Hmota začne hustnúť až keď vychladne. Na upečený cheesecake vylejeme tenkú vrstvu ešte teplej, tekutej polevy. 
  5. Na polevu poukladáme jahody nakrájané na plátky a zalejeme ich polevou. Necháme stuhnúť v chladničke.